Soutěže

Cena Mladého Sisyfa

V rámci akce "Dny vědy a techniky v Plzni" bude poprvé Mladý Sisyfos udělovat ocenění za popularizaci vědy ve dvou kategoriích:

  • Mladý Sisyfos 2007
  • Mladý Sisyfos 2007 Junior

Cenu Mladý Sisyfos 2007 obdrží z vámi navržených kandidátů ten, kdo se významně podílí na rozvoji popularizace vědy především mezi dětmi a mládeží.

Cena Mladý Sisyfos 2007 Junior bude udělena podle stejných kritérií osobě mladší 18-ti let, která se aktivně zapojuje do přípravy a realizace popularizačních akcí.

Nominace bylo možné zasílat do 7. 9. 2007. V současné době je nominační proces ukončen.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání Cen proběhne 14. 9. 2007 od 14 hodin v aule ZČU, Jungmannova 1, Plzeň. Více informací zde.

Heuréka

Na páteční dopoledne 14. 9. 2006 je pro bystré a důvtipné školáky připravena soutěž "Heuréka". Čtyřčlenná družstva se mohou hlásit do některé ze dvou kategorií, více informací a přihlášky zde:

Příjem přihlášek byl ukončen.

Soutěž je spojena s domácím úkolem, který si můžete stáhnout zde:

Vítězové v každé kategorii se zúčastní zahraničního zájezdu do interaktivního poznávacího centra.

Poznámka: Chcete-li si připomenout, jak se v roce 2006 do bitvy o vítězství pustilo 140 žáků a studentů, klikněte na link zde.

Hledej billboardy

Jak se můžete dočíst v části Média, od konce srpna budou instalovány billboardy akce "Dny vědy a techniky v Plzni". Prozradíme vám, že v Plzni bude možné nalézt více jak 5 a méně než 20 takových míst.

Vyhlašujeme soutěž věkově neomezenou, při které hledáte naše billboardy. Seznam míst, kde jste každý z billboardů nalezli, a fotografii alespoň jednoho z nich pošlete na adresu

mlady.sisyfos@seznam.cz

Uzávěrka soutěže je 12. 9. 2007 ve 12 hodin.

Vítězem se stává ten, kdo zašle co nejdříve co největší počet správně identifikovaných míst. Odměnou mu bude zahraniční zájezd do interaktivního poznávacího centra.

Poznámka: Pokud zašlete do soutěže seznam, není možné ho již později doplňovat ani jiným způsobem měnit.

Další soutěže

co se děje na ulici
co se děje na ulici
co se děje na ulici