Seminář pro učitele

Pořadatel:Mladý Sisyfos
Termíny:14.09. 10:00-12:00 (J)

V rámci akce "Dny vědy a techniky v Plzni" jsme připravili na pátek 14. 9. několik vystoupení, která učitelům základních i středních škol představí

  • netradiční formy práce s dětmi a možnosti jejich zapojení do výuky přírodovědných předmětů
  • projekty podporující další vzdělávání učitelů.

Seminář se koná za finanční podpory Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR v rámci OP RLZ, Opatření 3.2.

První část semináře se uskuteční v aule ZČU, Jungmannova ulice v Plzni v rámci Kulturně naučné show:

10.00-10.30 Space campy a jiné Vesmírné aktivity (Barbora Šrámková, Veronika Šímová, Tomáš Pejchal)

anotace: Někteří již znají "kosmonautky" Báru a Verču z projektu Space One. V jejich letošním vystoupení se dozvíte o účasti na European Space campu v Norsku a parabolickém letu ZERO G v Las Vegas.

10.30-11.00 Festivaly vědy a techniky v zahraničí (Lenka Slabá, Jitka Soukupová, Naďa Zíková)

anotace: Zajímá vás, jak probíhají podobné akce popularizace vědy v zahraničí? Přijďte si prohlédnout prezentaci fotografií, poslechnout zážitky a prožít pokusy z festivalů Fórum Rennes, Festival vědy a techniky v Paříži a ESC Transinne.

Vstup na první část semináře je volný, není třeba se předem registrovat.

Druhá část semináře se uskuteční také v budově ZČU v Jungmannově ulici 1. Přesné místo konání semináře bude zasláno účastníkům po jejich registraci.

11.15-11.40 Otevřená věda regionům (Tomáš Palatý)

anotace: Představení projektu AV ČR, který nabízí učitelům praktické kurzy vedené vědeckými pracovníky. Kurzy jsou zaměřené na fyziku, chemii a biologii a seznamují účastníky s naprostými novinkami v daném vědním oboru. Více na linku zde:

11.40-12.00 Projekt Pandora (Jana Pradlová)

anotace: Projekt Pandora nabízí studijní programy pro další vzdělávání učitelů zaměřené na využití možností science center ve výuce přírodovědných a technických oborů. V rámci prezentace budou účastníci informováni o možnostech zapojení do projektu včetně návštěv řady interaktivních poznávacích center.

Vstup na druhou část semináře je bezplatný, je však třeba svoji účast předem registrovat (použijte přihlášení linkem na této stránce nahoře).

Fotogalerie